A Beauty & Lifestyle Blog

Be Beautilicious

Be Beautilicious

Colour blocking - Desigual - avagy merj színesen öltözködni!

Egy világmárka, amelynek a neve is "más"-t jelent

2017. november 13. - Sophie M.

desigual2.jpg

A colour blocking a tavaszi-nyári öltözködési trendekben népszerű irányzat. Hívei a szivárvány legkülönbözőbb színeit keverik össze. Ezt leginkább a Desigual márka hozza közelebb a magyarokhoz és el kell ismerni, hogy merészség és magabiztosság sugárzik ezekből a ruhadarabokból. A márka divatterezői összeállításaikban kicsit elrugaszkodnak a klasszikus daraboktól, és a feltűnőséget és az eleganciát szeretnék fiatalos külsőben megjeleníteni. A stílusnak az a lényege, hogy a szivárvány legkülönbözőbb színeibe öltözzünk, visszafogottabb viseletnél egy adott szín árnyalatait (monokróm stílus), merészebb megjelenéshez egymástól nagyon eltérő (már-már nem passzoló) színeket ötvözünk egymással úgy, hogy az összhatás mégis elegánsnak hasson. Az alapszabály eredetileg az, hogy háromnál több színt nem kombinálunk. Egy merészebb példa: piros szoknyához vehetünk fel rózsaszín felsőt zöld kardigánnal, az árnyalatokon van a fő hangsúly!

desigual_cikk_bekezdes_alatti.jpg

 Változatos színvilágát a színek komplementereinek használatával éri el, a színkör egymással szemben elhelyezkedő színeit használva. Az alap ruhadarabok narancssárga, lila, kék és zöld színekben pompáznak. Pár jól megválasztott nadrág, szoknya és felső a reggeli rohanás idegőrlő percein is átsegíthet minket, mert biztosak lehetünk benne, hogy a ruháink harmonizálnak egymással. De kedvünktől függően maradhatunk a semleges színárnyalatoknál is, egy galambszürke nadrágot például remekül fel tud dobni egy narancssárga vagy türkiz felső. Ugyanígy a fehéret sem kell csak és kizárólag feketével kombinálni. A lényeg hogy feldobjon a viselése és jól érezd magad benne, mert minden ruha ettől illik legjobban rád. A jól megválasztott színárnyalatok a magabiztos kisugárzás mellett csinosabbnak is láttatnak bennünket.

adriana-lima-desigual-la-vida-es-chula-autumn-winter-2014-collection_1.jpg

Nem kell az egyszerű megoldások mellett maradnunk, zöldet hordhatunk pirossal vagy kékkel is. Hivatlali megoldásként is bátran hordjunk a hagyományos fekete nadrágkosztüm helyett smaragdzöld vagy sötétkék verziót, főnökünknek nem lehet kifogása ellene. Hiszen épp ebben rejlik a colour blocking varázsa, a viselőjének nem kell a klasszikus sémákat követnie az öltözködésben. Csak arra figyelj, hogy a mintásat és színeset, egyszerű, de színben hozzáillő darabokkal vedd fel. Például egy züld, türkiz, lila színekben pompázó felsőt egyszerű kék vagy zöld szoknyával vagy nadrággal hord. Hogy végül ki mit választ azt az egyéni stílusára bízom, a lényeg annyi, hogy igenis merjünk színesebben öltözködni. Ehhez a Desigual évszakonként megújuló különleges kínálata nagy segítséget nyújthat!

desigual.jpg

A Desigual egy huszadik századi spanyol hódítás, nemcsak egy világmárka, henem attitűd. Azt sugallja, hogy mindössze egy vidám ruhadarab elég ahhoz, hogy vidámak és boldogok legyünk, s ki kell tudnunk élvezni az apró dolgokat az életben. A spanyol szó jelentése szabad fordításban annyit tesz "más mint a többi". 25-45 éves korosztály képezi a fő vásárlói réteget. Az elvarázsolt világ virág és mandala motívumok, grafikai ábrák színes kavalkádjából áll. Eme játékosság a kiegészítőkön is visszaköszön némi neohippi beütéssel. desigualtaska.png

A bejegyzés trackback címe:

https://beautilicious.blog.hu/api/trackback/id/tr313263693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása